Sfaturi despre tehnici de preparare


  1. Pentru ca orezul fiert sa nu devina pilaf iar bobul sa raman tare se pot urma cativa pasi simpli. Se spala bine de tot orezul, preferabil cel cu bob lung, si se lasa in apa rece minim 30 de minute. La o unitate de orez se pune o unitate si jumatate de apa. Se pune la fiert intr-un vas fara capac la foc mediu spre mare. Cand incepe sa clocoteasca puneti un capac la un anumit unghi in as fel incat sa iasa abur si dati focul la mediu. Cand incep sa apara cratere in orez dati focul mic, puneti capacul in asa fel incat sa acopere bine si amestecati din cand in cand. Dupa 15 minute orezul este gata. Potriviti de sare si piper. Pentru a fi siguri ca nu se va lipi puneti la fiert si 2-3 linguri de ulei, preferabil de masline. ( Autor: ioana )
  2. Carnea, mai ales cea care se fierbe mai greu, devine mai frageda si aromata daca este marinata in prealabil. La un kilogram de carne taiata pentru a fi pregatita se pot adauga 3 linguri de otet, 3 de ulei, preferabil de masline, 3 linguri de vin, o lingurita de piper boabe, una de boabe de mustar,3 linguri de sos de soia, foi de dafin, sare dupa gust etc. Amestecati bine si lasati in frigider intr-un vas acoperit sau intr-o punga de plastic cel putin o ora, maxim 4 ore. Folositi doar bucatile de carne marinate in mancare. ( Autor: ioana )