Sfaturi despre prajeli


  1. Inainte de a pune o tigaie cu ulei pe foc este bine sa se puna putina sare in ulei pentru ca in felul asta nu o sa mai sara. ( Autor: ioana )
  2. Daca se doreste sa se pastreze uleiul folosit la prajit trebuie sa se treaca printr-o strecuratoare fina intr-o ceasca sau un castron curat pentru a nu prinde miros de ranced. ( Autor: ioana )
  3. Uleiul va fi suficient de incins atunci cand, punand un cartof pai in tigaie, acesta se va ridica la suprafata in aproximativ 5 secunde. ( Autor: ioana )
  4. Inainte de a se praji cartofii este recomandat sa se scurga de apa sau chiar sa se stearga cu un servetel uscat. ( Autor: ioana )
  5. Untul pe care il folositi la legume inabusite se poate aroma cu diferite condimente. Adaugati rozmarin proaspat maruntit, busuioc, oregano sau usturoi pisat, la unt si mixati. Sau puneti direct in robot, la cutit. Untul aromat il puteti pastra la congelator. Experimentati cu diverse tipuri de plante aromatice. ( Autor: ioana )
  6. Untul este un bun inlocuitor al uleiului atunci cand doriti sa inabusiti legume proaspete. Puneti intr-o tigaie pe foc mic un cubulet de unt, lasati sa se topeasca, adaugati legumele, amestecati si puneti capacul. Amestecati din cand in cand, pana cand sunt gata legumele. ( Autor: ioana )