Sfaturi despre fripturi la cuptor sau in tigaie


  1. Pentru ca snitelele sa fie fragede se pregatesc cu vreo doua ore inainte de a se pune la prajit, se stropesc cu ulei si otet in cantitati egale, se pipereaza dupa gust si se dau la frigider. ( Autor: ioana )
  2. Este recomandat ca friptura sa nu se sareze inainte de a fi prajita, deoarece sarea o va face sa piarda din apa si aroma. ( Autor: ioana )
  3. Fragezimea fripturii se poate pastra daca inainte de a se pune la prajit se stropeste cu coniac. ( Autor: ioana )
  4. Carnea pregatita la cuptor devine mai gustoasa daca este impanata cu bucati de sunca afumata sau cu bucati de slanina. ( Autor: ioana )
  5. Friptura de pui este mai gustoasa daca se stropeste inainte de a se pune la cuptor cu vin alb. ( Autor: ioana )
  6. Este recomandat ca o friptura sa se pregateasca inabusit, intr-un vas cu presiune pentru ca astfel se pierd mai putine saruri si vitamine. ( Autor: ioana )