Sfaturi despre friptura la gratar


  1. Carnea de vita este mai pretentioasa, astfel ca pentru a obtine o friptura la gratar gustoasa, frageda si bine patrunsa se recomanda ca bucatile sa fie taiate perpendicular pe fibra de carne iar in timpul frigerii sa se stropeasca din cand in cand cu ulei. ( Autor: ioana )
  2. Pentru a prepara o friptura frageda si gustoasa pe gratar, bucatile de carne se sareaza putin inainte si se lasa un sfert de ora la congelator. ( Autor: ioana )
  3. Carnea dezosata se frige mai greu decat cea cu os, deoarece osul este bun conductor termic si grabeste gatirea carnii din interior. ( Autor: ioana )
  4. Fripturile date cu putin mustar inainte de a se pune pe gratar vor fi mai aromate. ( Autor: ioana )
  5. Friptura pe gratar nu se va intepa cu furculita deoarece sucul sa propriu se va scurge si carnea isi va pierde din fragezime. ( Autor: ioana )
  6. Carnea prajita isi pierde din calitatile nutritionale, pe cand cea fripta retine vitaminele B1 si B2. ( Autor: ioana )
  7. Pestele se frige uns cu ulei pe gratar incins. ( Autor: ioana )