Paste Carbonara

5.31 Reteta-de-5-stele-mari (1 vot)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • 400g paste
  • 1 rola parmezan sau cascaval ras
  • 4 buc ou
  • 4 felii sunca de praga sau muschi afumat
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • ulei
  • Dificultate reteta: medie
  • Tara de origine: Retete din Italia Italia
  • Timp preparare: 40 minute
  • Timp coacere: 30 minute
  • Portii: 4

Mod de preparare reteta

 Se fierb pastele, se scurg bine de apa dar fara sa se clateasca cu apa rece.

 In acest timp intr-o tigaie se pune sunca taiata bucati impreuna cu cateva linguri de ulei de masline si usturoiul pisat. Se lasa 5 minute pe foc sa se caleasca.

 Se bat ouale, pune o jumatate din cantitatea de branza peste oua si se amesteca bine. Compozitia aceasta se pune peste pastele foarte fierbinti (imediat dupa ce se scurg de apa). Se amesteca in continuu timp de 2-3 minute. Ouale se vor albi iar branza se va topi in contact cu pastele fierbinti. 

 Se pune restul de branza, se rastoarna sunca din tigaie impreuna cu usturoiul si uleiul de masline, se potriveste de condimente si se amesteca.

 Se servesc calde. 

Mentiuni

 Cand sunt gata se pot baga la cuptor la grill sau la convectie pentru a se face o crusta crocanta deasupra.

Retete culinare pe aceeasi tema: