Vinete grecesti

0 Reteta-de-0-stele-mari (0 voturi)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • 4 vinete micute
  • 1/2 kg rosii
  • 2 capatani usturoi
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • Dificultate reteta: mica
  • Reteta vegetariana
  • Reteta de post
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania
  • Portii: 4

Mod de preparare reteta

 Se taie vinetele rondele, se oparesc 2 minute in apa clocotita si se pun la scurs sub o greutate. Se dau prin faina si se prajesc in ulei la foc mic.

 Usturoiul curatat se pune in putin ulei incins si se stinge cu rosiile curatate de coaja si taiate. Se adauga zaharul si sarea si se lasa sa fiarba usor pana cand usturoiul si rosiile s-au inmuiat. Se adauga piper dupa gust.

 Pe un platou, se aseaza jur imprejur feliile de vinete prajite si la mijloc se toarna sosul de rosii cu usturoi.

Retete culinare pe aceeasi tema: