Piure de spanac cu cartofi

0 Reteta-de-0-stele-mari (0 voturi)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • 1 kg Spanac
  • 1/2 kg Cartofi
  • 2 linguri Faina
  • 75 g Unt
  • 1 cescuta Lapte
  • 3 buc Ou
  • Sare
  • Dificultate reteta: mica
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania
  • Timp preparare: 1 ora 40 minute
  • Timp coacere: 1 ora 10 minute

Mod de preparare reteta

Cartofii se curata de coaja, se taie bucatele si se pun la fiert cu putin sare. Cand sunt gata se scurg, se las putin sa abureasca si apoi se piseaza bine, se adauga 25g de unt si o jumatate de cescuta de lapte si se amesteca bine piureul obtinut. Separat se spala si se curata bine spanacul, se fierbe cateva minute in apa clocotita cu sare, se scurge si apoi se toaca bine cu un cutit. Se adauga 50g de unt, o lingura de faina si lapte si se pune pe foc sa dea in cateva clocote, amestecand bine pana se omogenizeaza compozitia. Piureul de spanac astfel obtinut se amesteca cu restul de faina, cu galbenusurile si cu albusurile batute spuma. Se tapeteaza bine cu unt un vas, se pune pe margine piureul de cartofi si in mijloc cel de spanac si se lasa la cuptor aproximativ o jumatate de ora.

Retete culinare pe aceeasi tema: