Mancarica de vinete

6.33 Reteta-de-6-stele-mari (2 voturi)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • 3 vinete potrivite
  • 1 kg rosii
  • 6 ardei grasi carnosi
  • 3 buc ceapa potrivita
  • 4-5 catei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura mica marar
  • 1 legatura mica patrunjel
  • sare
  • piper
  • Dificultate reteta: medie
  • Reteta vegetariana
  • Reteta de post
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania

Mod de preparare reteta

Vinetele se taie felii care se oparesc si se scurg foarte bine. Rosiile se taie felii, ceapa pestisori. Ardeii se taie rondele. Usturoiul se taie bucati mici, iar mararul si patrunjelul se toaca marunt.

Intr-o cratita se aseaza un rand de rosii si unul de ceapa, vinetele scurse, dupa care ardeiul gras. Se presara usturoiul, verdeata si se sareaza si pipareaza dupa gust. Deasupra se pun restul de rosii.

Se fierb acoperite la foc mic. Cand incep sa lase suc propriu, se adauga uleiul si se da la cuptor pana cand scade complet. Dupa ce s-a racit, poate fi rasturnata pe un platou.

Retete culinare pe aceeasi tema: