Imambaialdi

0 Reteta-de-0-stele-mari (0 voturi)
Autor:
Adauga-o-imagine
  • Adaugata pe:
  • Actualizata pe:25 decembrie 2009


  • + adauga imagini

Ingrediente reteta

  • 2-3 buc Ceapa
  • 2 buc Morcovi
  • 4 buc Vinete
  • 1 buc Telina
  • 1/4 buc Varza
  • 1 radacina Patrunjel
  • 1 buc Ardei gras
  • 4 buc Rosii
  • 1 legatura Patrunjel
  • 1 legatura Marar
  • 1 capatana Usturoi
  • Ulei
  • Piper
  • Sare
  • Dificultate reteta: mica
  • Reteta vegetariana
  • Reteta de post
  • Tara de origine: Retete din Turcia Turcia

Mod de preparare reteta

 Vinetele se spala, li se taie capatul si se cresteaza pe sferturi, fara a se taia de tot, se pun la fiert in apa cu sare pentru a se inmuia, dupa care se lasa sa se scurga sub o presa.

 Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la prajit in oala cu ulei, dupa care se adauga varza, morcovii, radacina de patrunjel taiate marunt sau date pe razatoare, sare, piper dupa gust, verdeata tocata si usturoiul curatat si taiat feliute.

 Se lasa sa se inabuse dupa care se scot vinetele de la presa si se umplu cu acest amestec, asezandu-se inapoi in oala. Rosiile se curata de pielita, se taie marunt, ardeiul gras se taie fideluta si se pun peste vinete, adaugand sare, ulei si putina apa. Oala se acopera si se lasa pe foc mic o jumatate de ora.

Mentiuni

Se serveste rece.

Retete culinare pe aceeasi tema: