Dovlecei umpluti cu branza

0 Reteta-de-0-stele-mari (0 voturi)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • 4 buc Dovlecei
  • 200 g Branza
  • 2 buc Ou
  • 100 g Smantana
  • 20 g Gris
  • 50 g Unt
  • Sare
  • Piper
  • Dificultate reteta: mica
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania
  • Timp preparare: 1 ora 30 minute
  • Timp coacere: 1 ora 5 minute
  • Portii: 8

Mod de preparare reteta

Se curata dovleceii de coaja si se taie in doua daca sunt mai lungi si apoi se pun la fiert aproximativ un sfert de ora, dupa care se lasa sa se raceasca si sa se scurga si li se scot semintele. Separat se pregateste umplutura, pregatindu-se grisul: se pune in apa clocotita amestecand mereu pentru a nu se face cocoloase si se lasa sa fiarba si sa se intareasca, dupa care se amesteca cu branza rasa, galbenusurile de ou si albusurile batute, smantana, sare si piper dupa gust. Se umplu dovleceii, se pun intr-o oala cu unt si apoi se lasa o jumatate de ora in cuptorul incins dinainte.

Mentiuni

Se servesc calzi.

Retete culinare pe aceeasi tema: