Cartofi taranesti la cuptor

0 Reteta-de-0-stele-mari (0 voturi)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • 1 kg cartofi
  • 200g costita afumata
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • ierburi aromatice
  • piper
  • sare
  • Dificultate reteta: medie
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania
  • Regiunea:Muntenia
  • Timp preparare: 30 minute
  • Timp coacere: 30 minute
  • Portii: 6

Mod de preparare reteta

 Cartofii curatati se taie bucati marisoare si se pun la fiert in apa cu sare. Cand acestia sunt fierti, se amesteca usor cu ceapa taiata pestisori, piper macinat si ierburi aromatice (busuioc, cimbru, oregano), dupa care aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se adauga o cana cu apa.

 Se dau la cuptorul incins cam 15 min, timp in care se amesteca din cand in cand. Se scoate tava si deasupra se pune costita afumata taiata felii subtiri si se mai da la cuptor pentru 10-15 min.

Mentiuni

Se poate servi garnitura la friptura sau ca atare, cu muraturi. In loc de ierburi aromatice, puteti pune o lingurita de delikat. Eu prefer ierburile aromatice.

Retete culinare pe aceeasi tema: