Pachetele de primavara

6.17 Reteta-de-6-stele-mari (1 vot)
Autor:
Pachetele-de-primavara

Ingrediente reteta

  • 2 buc morcov
  • 1 buc ceapa mica
  • 1 buc ardei gras
  • 4-5 foi varza
  • 1/4 buc telina
  • 200g ciuperci
  • sos de soia
  • 2 buc ou
  • 200g unt
  • 400g faina
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Dificultate reteta: medie
  • Tara de origine: Retete din China China
  • Timp preparare: 1 ora
  • Timp coacere: 15 minute
  • Portii: 6

Mod de preparare reteta

 Pentru aluat: ouale (preferabil la temperatura camerei) si untul (scos din frigider cu o ora-doua inainte) se amesteca bine. Se adauga 350g de faina si se framanta pana cand se face o coca omogena. Pentru ca este un aluat foarte nepretentios, eu il pregatesc la robot, la cutit sau cu paletele speciale pentru framantat aluatul. Apoi il las la frigider cat timp prepar legumele.

 Pentru umplutura: se spala si se curata legumele, se dau pe razatoare sau se toaca in robot la cutit. Se adauca ciuperci maruntite si toata compozitia se pune intr-o tigaie de teflon si se inabusa 10 minute, cu sau fara ulei (eu prefer fara, pentru a fi mai dietetic). Se potriveste de sare si piper, se pun 4 linguri de sos de soia si se lasa sa se raceasca. 

 Foaia: se intinde aluatul intr-o foaie de aproximativ 1mm grosime si se taie in dreptunghiuri cu latimea de maxim 10cm si lungimea de maxim 15cm. Daca este prea lipicios se intinde pe o suprafata pudrata cu faina si facaletul se da si el prin faina. In fiecare dreptunghi se pune o lingura de umplutura si se ruleaza. Capetele se strang si se taie coca in plus (in acest fel se si lipesc bine).

 Coacere: Se aseaza rulourile in tava de crisp de la cuptorul cu microunde si se lasa 8 minute la crisp, dupa care se intorc si se mai pun pentru inca aproximativ 7 minute. Daca vreti sa le coaceti in cuptor, puneti rulourile intr-o tava de cuptor unsa cu unt. Cuptorul trebuie sa fie incins. O alta varianta (cea clasica) este ca pachetelele sa se prajeasca in baie de ulei incins.

Mentiuni

 Se servesc cu un sos iute.

Retete culinare pe aceeasi tema: