Sarmalute in foi de vita

0 Reteta-de-0-stele-mari (0 voturi)
Autor:
Sarmalute-in-foi-de-vita

Ingrediente reteta

  • 1 kg carne
  • 1 buc ceapa
  • 2 buc morcovi
  • 100g orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • pasta de tomate
  • ulei
  • frunze de vita
  • Dificultate reteta: mare
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania

Mod de preparare reteta

 Carnea se toaca si se amesteca cu ceapa si morcovii tocate si usor calite in ulei si apa. Se adauga orezul, 2-3 linguri de pasta de rosii, sare, piper, cimbru- dupa gust- si 1/2 cana de apa calduta.

 Foile de vita se spala si se oparesc 5 minute in apa fierbinte pentru a se manevra mai usor. Se ruleaza sarmalute, indoind bine la capete pentru a nu iesi umplutura. 

 Se foloseste o cratita cu fundul gros sau una din ceramica. Pe fundul vasului se toarna putin ulei sau untura, se aseaza un strat de frunze de vita si apoi sarmalutele, una langa alta, in straturi, pana se umple vasul.

 Deasupra se pune un alt strat de frunze, 2-3 linguri de pasta de rosii. Se toarna apa pana la jumatatea vasului si se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 2 1/2 ore. Se pot fierbe si pe plita, eventual pe o tabla mai groasa, la foc potrivit, acoperite cu un capac.

Mentiuni

Se servesc calde cu smantana.

Retete culinare pe aceeasi tema: