Gulas unguresc cu carnati

6.17 Reteta-de-6-stele-mari (1 vot)
Autor:
Adauga-o-imagine
  • Adaugata pe:
  • Actualizata pe:24 decembrie 2009


  • + adauga imagini

Ingrediente reteta

  • 2-3 buc carnati de casa
  • 1 kg cartofi
  • 4 buc morcovi
  • 2 buc ardei gras sau capia
  • 2-3 buc ceapa
  • 1 legatura mica marar
  • 1 lingura pasta de tomate
  • boia iute si dulce
  • ulei
  • sare
  • Dificultate reteta: medie
  • Tara de origine: Retete din Ungaria Ungaria
  • Timp preparare: 45 minute
  • Timp coacere: 40 minute

Mod de preparare reteta

 Ceapa si ardeii spalati si curatati se toaca marunt (eventual la robot) si se pun intr-o oala care nu se lipeste pe fund la foc mic cu putin ulei. Se calesc pana cand ceapa devine sticloasa.

 Se adauga carnatii taiati rondele si lasa sa se prajeasca amestecand din cand in cand.

 Intre timp se curata cartofii si se taie cubulete, iar morcovii se taie rondele. Se adauga in mancare cand ceapa este aurie si carnatii sunt rumeniti. Se pune apa calda suficienta cat sa acopere legumele. Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba.

 Cand morcovii si cartofii sunt fierti se adauga o lingura de pasta de tomate, se potriveste de sare si de boia si se mai da in 2 clocote.

 Se opreste focul si se adauga mararul tocat marunt. 

Retete culinare pe aceeasi tema: