Bomboane fondante cu nuci

6.17 Reteta-de-6-stele-mari (1 vot)
Autor:
Adauga-o-imagine
  • Adaugata pe:
  • Actualizata pe:24 decembrie 2009


  • + adauga imagini

Ingrediente reteta

  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri amidon
  • 100g unt
  • 4 pahare nuci pisate nu foarte marunt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • glazura de la plic din comert
  • Dificultate reteta: medie
  • Reteta vegetariana
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania
  • Timp preparare: 40 minute
  • Timp coacere: 20 minute

Mod de preparare reteta

 Intr-o oala care nu se lipeste pe fund se pun la foc mic apa cu zahar amestecand pana cand se face un sirop. Se pun nucile pisate si se lasa 5 minute sa se caramelizeze putin. Se adauga unt. Cand acesta s-a topit se pune amidon si se amesteca bine. Se adauga cacao si esenta de rom dupa gust. 

 Compozitia se lasa sa se raceasca bine ca sa se intareasca. Daca este prea moale si nu se poate modela se mai adauga amidon alimentar.

 Cu mainile muiate in apa se modeleaza bomboanele si pun pe o tava, preferabil pe o sita prin care sa se scurga surplusul de glazura.  

 Se prepara o glazura groasa (eu am amestecat 3 plicuri de glazura de ciocolata din comert cu cantitatea de apa destinata unui singur plic) care se toarna peste bomboane. Se lasa sa se intareasca si apoi se aseaza pe platouri. Din cantitatile date ies 2-3 platouri de bomboane delicioase. 

 Pentru diversitate se pot face bomboane fondante cu aroma de cappuccino (se adauga in compozitie praf de cappuccino), sau de cafea (in locul celor 2 linguri de apa se pun 2 linguri de cafea tare).

Retete culinare pe aceeasi tema: