Zacusca din legume congelate

6.17 Reteta-de-6-stele-mari (1 vot)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • 6 vinete
  • 6 gogosari
  • 6 ardei grasi
  • 6 cepe
  • 300ml ulei
  • 1/2l suc de rosii sau blion
  • sare
  • piper
  • Reteta vegetariana
  • Reteta de post
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania
  • Portii: 8

Mod de preparare reteta

Vinetele coapte se curata de coaja si se lasa sa se scurga foarte bine.

Gogosarii si ardeii grasi se coc si se curata de pielita si seminte si se lasa sa se scurga, dupa care, se pun in pungi pentru congelator impreuna cu vinetele.

Cand se prepara zacusca, se procedeaza astfelceapa se toaca marunt si se pune la calit pana devine sticloasa, fara a se rumeni.Se adauga o punga de legume dezghetate si tocate, sucul de rosii sau bulionul si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana scade zeama. Se condimenteaza dupa gust.

Rezulta 7-8 borcane de 350 g care se pot pastra la frigider.

Retete culinare pe aceeasi tema: