Ardei gras umplut cu legume la saramura.

6.17 Reteta-de-6-stele-mari (1 vot)
Autor:
Adauga-o-imagine
  • Adaugata pe:
  • Actualizata pe:24 decembrie 2009


  • + adauga imagini

Ingrediente reteta

  • 3 kg ardei grasi potriviti
  • 1 buc varza rosie
  • 2 buc varza alba
  • 1/2 kg morcov
  • 2 legaturi frunze de telina
  • 1 capatana telina
  • 2 legaturi marar
  • 1 plic piper
  • sare
  • Dificultate reteta: medie
  • Reteta vegetariana
  • Reteta de post
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania

Mod de preparare reteta

 Ardeiul gras se spala, i se taie un capacel in partea unde are codita si se curata de seminte. Se lasa sa se scurga.

 Verzele, morcovii si o jumatate de capatana de telina se dau prin razatoare, se freaca cu sare si se lasa sa se scurga zeama. 

 Se toaca frunzele de telina si mararul si se amesteca cu celelalte legume scurse bine. Se potrivesc de sare si piper.

 Se umplu ardeii cu mixtura de legume si se pun capacele de telina (de 2-3mm).

 Se aseaza ardeii in borcane si se decoreaza cu frunze de telina, morcovi si conopida. Peste se pune o saramura care se face din apa si sare: la un litru de sare se pune o lingura varfuita cu sare. 

 Din cand in cand se vantura. 

Retete culinare pe aceeasi tema: