Gogosari cu fructe in otet

6.17 Reteta-de-6-stele-mari (1 vot)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • 5kg gogosari
  • 1kg struguri
  • 1kg prune
  • 1kg gutui
  • 1kg nectarine
  • 1kg pere
  • 2 l otet
  • 4 l apa
  • 500g zahar
  • 6 linguri varfuite sare
  • 50g piper
  • 4 legaturi hrean
  • 3 legaturi frunze de telina
  • 500g morcov
  • 3 buc conopida
  • 0.5l ulei
  • Dificultate reteta: mare
  • Reteta vegetariana
  • Reteta de post
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania

Mod de preparare reteta

 Se scot cu grija coditele si semintele gogosarilor, astfel incat acestia sa ramana intregi.

 Se pun la fiert apa, otetul, uleiul, sarea, zaharul, si piperul. Cand amestecul clocoteste, gogosarii se introduc pe rand, timp de 4-5 min.

 Se umplu cu fructele taiate cublete si cu boabele de struguri.In fiecare gogosar, se adauga o bucatica de hrean. Deasupra se pune o bucata de conopida si cateva frunze de telina.

 Se aseaza in borcane si se decoreaza cu feliute de morcov. Se toarna in borcane amestecul caldut in care au fost opariti gogosarii. 

Retete culinare pe aceeasi tema: