
- Adaugata pe:
- Actualizata pe:24 decembrie 2009
+ adauga imagini
Ingrediente reteta
- 2kg prune
- 1kg zahar
- Dificultate reteta: medie
- Reteta vegetariana
- Reteta de post
- Tara de origine:
Romania
Mod de preparare reteta
Prunele se curata de samburi si codite si se trec prin masina de tocat carne sau se rup in mai multe bucati. Se amesteca doua parti de fructe cu o parte de zahar si se lasa doua ore.
Dupa doua ore se pune pe foc si se lasa pana se leaga. Se verifica daca este legat punand o picatura pe marginea unei farfurii. Daca se imprastie inseamna ca mai trebuie fiert.
Se pune in borcane. Se incinge cuptorul, dupa care se stinge si se introduc borcanele cu gem lasandu-se pana cand prind deasupra o crusta. Se sigileaza bine si se pun la rece.
Retete culinare pe aceeasi tema:
Retete culinare
- Mic dejun
- Aperitive
- Supe si ciorbe
- Mancaruri gatite
- Sosuri si garnituri
- Salate
- Dulciuri
- Brutarie si patiserie
- Paste si Pizza
- Bauturi
- Conserve pentru iarna
Sfaturi culinare
- Condimente
- Conservarea alimentelor
- Economiseste timp
- Friptura la gratar
- Fripturi la cuptor sau in tigaie
- Legume
- Prajeli
- Prajituri
- Preparare prin fierbere
- Tehnici de preparare

Sfatul zilei:
Untul pe care il folositi la legume inabusite se poate aroma cu diferite condimente. Adaugati rozmarin proaspat maruntit, busuioc, oregano sau usturoi pisat, la unt si mixati. Sau puneti direct in robot, la cutit. Untul aromat il puteti pastra la congelator. Experimentati cu diverse tipuri de plante aromatice. (Prajeli)
Autor: ioana
Ultimele retete adaugate 
- Dulceata de pepene galben sau verde
- Dulceata de cirese
- Dulceata de visine
- Gem de gutui de toamna
- Dulceata de gutui cu nuci
- Sarmalute in foi de vita
- Bomboane fondante cu nuci
- Ciorba cu carnati dreasa cu smantana
- Gulas unguresc cu carnati
- Dulceata de trandafiri
- Dulceata de gogonele verzi cu nuci
- Gem de prune de toamna
- Zarzavat pentru sosuri si tocanite
- Ardei gras umplut cu legume la saramura.
- Fasole verde fideluta la sticla de plastic
- Frunze de vita, frunze de loboda, leustean, patrunjel sau menta la sticle de plastic
- Castraveti ecologici in otet
- Orez cu legume si curry
- Orez chinezesc cu legume si sos de soia
- Hrean ras conservat